Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie: Behandeling tegen acné, rimpels, littekens en bij een vermoeide huid

Waarom microdermabrasie?

Microdermabrasie is een techniek om de huid gladder,  zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, acné, comedonen (mee-eters), onrustige poriën, ondiepe littekens en huidverkleuringen. Door de microdermabrasiebehandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor de huid glad aanvoelt en er fris uitziet.

Hoe werkt een microdermabrasiebehandeling?

Microdermabrasie kun je vergelijken met het afslijpen van een laagje van de huid. Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt een fijne straal microkristallen langs de huid gezogen waarbij er gebruik wordt gemaakt van vacuümzuigkracht. De kristallen ‘zandstralen’ zo een klein laagje van de opperhuid af. In andere gevallen worden er ronddraaiende borstels of slijpsteentjes gebruikt met hetzelfde effect van het verwijderen van een huidlaag. De intensiviteit en werking van de microdermabrasie hangt af van de snelheid van de kristallen of borstels, de zuigkracht/intensiteit van het microdermabrasie-apparaat en hoe vaak dezelfde huid wordt behandeld. De huidspecialist of schoonheidsspecialist kan op basis van de huid bepalen welke intensiviteit er nodig is. Doorgaans zijn er meerdere (5-8) microdermabrasiebehandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Voor welk huidtype is microdermabrasie geschikt?

Microdermabrasie kan op ieder huidtype worden toegepast. Juist de probleemhuid met bijvoorbeeld littekens door acné, (beginnende) rimpels en een matte uitstraling is gebaat bij microdermabrasie.

Voor de microdermabrasiebehandeling

Het is verstandig om in de week voorafgaand aan de microdermabrasiebehandeling niet onder de zonnebank te gaan of te zonnen.

Na de microdermabrasiebehandeling

Na een microdermabrasiebehandeling zal de huid nog zo’n 24 uur gevoelig blijven. De huid zal er fris en schoon uitzien, maar kan ook licht rood of roze zijn door de intensiviteit van de behandeling. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn, kunnen na twee dagen gaan schilferen. Het is verstandig om in die periode geen make-up te gebruiken, de zon en sauna te vermijden en de huid goed te verzorgen, omdat de huid door de verhoogde doorbloeding extra zorg nodig zal hebben.

Bekijk en boek een microdermabrasiebehandeling:

Bekijk en boek Dermabrasiebehandelingen

< terug 

Het is fijn om een vrouw te zijn!

Ontdek het idee achter BeautyBookers Ontdek het idee achter BeautyBookers

Eenvoudig de beste salons vinden, vergelijken en op ieder moment boeken. Minder gedoe, meer genieten!
Meld je gratis aan!