Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Laat snel en pijnloos de pigmentvlekken op je lichaam en gezicht verwijderen!

Omdat het in Nederland steeds kouder wordt, zoeken veel mensen de zon op in een warm land. Dit is natuurlijk heerlijk, maar teveel zon is vaak de oorzaak van cosmetische onzuiverheden. Denk aan rode vlekken, vervelling en pigmentvlekken. Vooral de pigmentvlekken zijn moeilijk te verwijderen. Gelukkig zijn er salons die deze kunnen vervagen en zelfs helemaal kunnen verwijderen!

Wat is pigment?

Pigment is een stof die kleur reflecteert. Dit zit ook in je huid. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon absorbeert pigment de ultraviolette straling waardoor er meer pigment ontstaat. Zo wordt je huid dus meer getint.

Als je lichaam te lang in de zon heeft gezeten kan het pigment in je lichaam in de war raken, waardoor er teveel pigment op één plek op je huid komt. Hierdoor ontstaan donkere pigmentvlekken. Dit is vaak geen medische klacht maar kan cosmetisch ontsierend zijn. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door ouderdom of zijn er al sinds de geboorte. Denk aan sproetjes en moedervlekken.

Er zijn een aantal behandelingen die ervoor zorgen dat de pigmentvlekken verminderen en zelfs helemaal verdwijnen.

Depigmentatie behandelingen

De depigmentatie behandeling kan in vele salons verschillen. Een behandeling tegen pigmentvlekken bestaat uit bijna dezelfde handelingen als een facial. Je gezicht wordt eerst grondig gereinigd, daarna gepeeled en uiteindelijk wordt er een speciale crème, tegen de vlekken,  aangebracht. De behandeling zorgt ervoor dat de pigmentvlekken duidelijk worden verminderd.

Elke huid is anders en het hangt er per persoon van af hoe vaak je terug moet naar de salon om de pigmentvlekken helemaal te verwijderen.  Je kunt er ook voor kiezen om de eerste behandeling bij een salon te laten doen en de verdere zorg  zelf thuis te doen . Vraag hierbij de schoonheidsspecialiste om persoonlijk advies.  

Deze behandelingen kunnen overigens ook gebruikt worden tegen pigmentvlekken op de rest van je lichaam. De huid op je lichaam is vaak sterker dan de huid op je gezicht, hierdoor kunnen er wat sterkere crèmes worden gebruikt.

Laser behandelingen 

Het weg laten laseren van pigmentvlekken is de snelste en meest effectieve manier om ervan af te komen. Deze behandeling kan misschien eng klinken, maar zal geen pijn doen. Het zal voelen alsof iemand even aan je huid trekt. Nadat de pigmentvlek gelaserd is, zal er een korstje ontstaan. Deze korst zal er binnen een week afvallen. De huid zal zich dan weer genezen, net zoals het doet bij een gewoon wondje. Ook met laseren kan het per persoon verschillen hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Last van pigmentvlekken? Zoek dan een salon bij jou in de buurt en laat ze verwijderen.

 

Gerelateerde posts

         Tips tegen couperose  gezichtsbehandeling  welke huidtype heb ik  ondertonen koel en warm

< terug 

Het is fijn om een vrouw te zijn!

Ontdek het idee achter BeautyBookers Ontdek het idee achter BeautyBookers

Eenvoudig de beste salons vinden, vergelijken en op ieder moment boeken. Minder gedoe, meer genieten!
Meld je gratis aan!