De meestgestelde vragen
van salons

Ik wil graag mijn beautysalon of kapper aanmelden bij BeautyBookers. Hoe kan ik dat doen?

Leuk dat u uw salon wilt aanmelden! U kunt uw salon opgeven door het online registratieformulier in te vullen. Op basis van de informatie die u daar invult, maken wij een salonprofiel aan op onze website en krijgt u toegang tot uw eigen account waarin u uw kalender en klantenbestand kunt beheren.
Heeft u nog vragen? Stuur een bericht via de contactpagina en wij nemen contact met u op om deze te beantwoorden. U kunt ook direct per e-mail contact opnemen via salons@beautybookers.nl of per telefoon: 010 -717 17 55.

Ik wil graag meer weten over BeautyBookers voor mijn salon. Waar kan ik meer informatie vinden?

U kunt meer lezen op de salonpagina en uw salon daar ook opgeven via het online registratieformulier. U ontvangt kort daarop uw inloggegevens en kunt direct aan de slag om de gegevens van uw salon te verwerken en deze op onze website te plaatsen. U kunt in de salon accountomgeving zelf uw online agenda beheren, afspraakverzoeken verwerken en uw klantgegevens beheren. Wij zorgen dat u alle informatie ontvangt die nodig is om optimaal gebruik te kunnen maken van BeautyBookers.

Hoe komt mijn salon op BeautyBookers?
 • U meldt uw salon aan via het online registratie formulier.
 • U ontvangt een bevestigingsmail en maakt zo uw registratie af door op de link in de mail te klikken.
 • U vult in uw online account de informatie over de salon, de behandelingen (omschrijving, duur van de behandeling en prijs), foto’s en een logo in.
 • Wanneer uw salonprofiel volledig is, kunt u uw salon 'online' zetten via uw account.
 • U kunt er voor kiezen om uw beschikbaarheid te delen via de online agenda, om klanten zo de mogelijkheid te geven om direct een afspraak met u in te plannen.
 • U kunt er ook voor kiezen om klanten een verzoek te laten doen via het e-mailsysteem van BeautyBookers. De klant geeft aan wanneer zij graag een afspraak wil in de salon en u kunt dit direct bevestigen om de afspraak vast te leggen of een alternatief voorstel voor een afspraak doen.

Wilt u meer weten over de salon account? Lees het in de 'informatie voor salons' pagina.

U vindt op Youtube ook aantal video's met uitleg over het gebruik van de account: youtube.com.

Mijn salon staat op de website van BeautyBookers. Waar vind ik meer informatie?

Staat uw salon op de website van BeautyBookers, maar heeft u niet eerder contact met BeautyBookers gehad? Dan is dit omdat wij uw salon goed vinden passen bij het BeautyBookers concept. We zouden graag onze klanten de mogelijkheid geven om online bij uw salon een afspraak te maken. Zou u hier meer over willen weten, dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail (salons@beautybookers.nl) of per telefoon (0495-434 666).

Hoe werken online afspraken?
 • Wanneer er een boeking wordt gemaakt via de website wordt er direct een mail gestuurd naar zowel de klant als de salon met de bevestiging van de online afspraak.
 • In principe worden de afspraken voor behandelingen in de salon afgerekend.
 • Boekingen kunnen maximaal 24 uur voor aanvang van de behandeling geannuleerd worden. De salon wordt hier direct van op de hoogte gesteld en de beschikbare plek wordt weer op de website gezet. 
Online afspraken mogelijk maken

Vier stappen om online afspraken mogelijk te maken via BeautyBookers

1. Maak voor de verschillende teamleden een account aan, zodat zij ieder een eigen agenda hebben.

Teamleden toevoegen aan salon account

 • Ieder teamlid krijgt zo een eigen agenda waarin hun werktijden en afspraken individueel kunnen worden ingevuld;
 • Bij ieder teamlid kan apart worden ingevuld welke behandelingen zij kunnen geven (dit kan nadat een teamlid is aangemaakt).

Behandelingen per teamlid selecteren

2. Vul per teamlid in wanneer zij beschikbaar zijn. Dit kan per week of voor alle weken via 'beschikbaarheid' in de kalender van het teamlid. Er kan ook gekozen worden om alleen wanneer de salon gesloten is de mogelijkheid te bieden om online een afspraak te maken. Doe dit door alleen de beschikbare momenten te delen na sluitingstijd en door aan het begin van een nieuwe werkdag de beschikbare momenten weer te sluiten.

Beschikbaarheid delen in kalender

3. Voeg je bestaande klanten toe om snel afspraken in te kunnen voeren.

Klanten toevoegen aan de salon account 

4. Maak zelf een afspraak als test. Zo ziet u hoe u de gegevens van de klant ontvangt en wat een klant kan verwachten.

Afspraak maken bij eigen salon

Wat als u zelf een boeking ontvangt voor een moment dat u heeft doorgegeven aan BeautyBookers?

U kunt via de website zelf direct de beschikbaarheid aanpassen en er zo voor zorgen dat u geen dubbele afspraak zult hebben.

Wat als er niet geboekt wordt?

Zolang er geen boekingen zijn, blijft de plek beschikbaar. BeautyBookers is echter niet verplicht om de plekken in te vullen. Wel zal BeautyBookers haar uiterste best doen om zo veel mogelijk van de aangeboden mogelijkheden gevuld te krijgen.

Wat is de opzegtermijn?
 • Zowel de salon als BeautyBookers hebben het recht om de samenwerking op ieder moment op te zeggen. 
 • BeautyBookers zal bij opzegging het profiel van de salon binnen 4 weken van de website verwijderen.
Aan welke voorwaarden moeten salons voldoen?
 • Alle aangesloten salons moeten professionele salons zijn. Alle medewerkers zijn voldoende geschoold voor de behandelingen die zij uitvoeren.
 • Er wordt met professionele producten en merken gewerkt.
Hoe ziet de online kalender er uit en hoe gebruik ik de kalender?
Wanneer u wilt zien hoe de verschillende onderdelen van de salon account er uit zien en wat u er mee kunt, dan kunt u de verschillende video's met uitleg bekijken via de BeautyBookers account op Youtube.
 
Hieronder vindt u een aantal afbeeldingen van de online kalender en het klantenbestand waar u als salon gebruik van kunt maken:
 

Klanten maken een afspraak via uw online kalender:

 • U heeft toegang tot een eigen online kalender per medewerker die u kunt invullen.
 • Op basis van de openingstijden van uw salon of desgewenst de vaste werktijden per medewerker kunt u uw agenda openstellen.
 • In de onderstaande afbeelding is de beschikbare tijd weergegeven in wit en de overige momenten zijn lichtgrijs.Online Kalender - leeg

Gevulde kalender

Kalender item aanmaken

 • Wanneer u op een tijdstip in de kalender klikt, kunt u zelf een nieuwe afspraak toevoegen.

Kalender item aanmaken

 

Klantgegevens toevoegen:

 • U kunt klantgegevens inclusief een foto toevoegen aan uw account en zo de informatie van al uw klanten in één klantenoverzicht beheren.

Klantgegevens toevoegen

 

Klantenoverzicht

 U kunt de volledige handleiding van de Salon Account downloaden.

Welke informatie vind ik in mijn Salon Account?

U krijgt toegang tot alle gegevens zoals de boekingen die bij uw salon 
gemaakt zijn en de bijbehorende klantgegevens. U kunt gebruik maken van de online kalender en het klantenbestand, ook voor het beheren van uw volledige agenda en klantendatabase. Door uw vaste klanten en hun afspraken toe te voegen aan uw account, kunt u gemakkelijk meer klantenservice leveren (zoals afspraakherinneringen versturen per e-mail) en kunt u al uw klantgegevens overzichtelijk verwerken.

Meer informatie over de salon account vindt u via de informatiepagina voor salons. Op de BeautyBookers youtube pagina staan een aantal video's met uitleg over de mogelijkheden van de salon account.

Waarom zou ik al mijn beschikbare momenten en behandelingen delen via BeautyBookers?

Hoe meer momenten en behandelingen u beschikbaar heeft via de BeautyBookers website, hoe groter de kans dat uw salon aansluit bij de wensen van een klant, dus hoe groter de kans dat uw klanten direct een afspraak bij u maken.

U kunt er ook voor kiezen om de online agenda alleen in te zetten wanneer uw salon niet geopend is en u daarmee zelf geen afspraken aanneemt om zo dubbele afspraken te voorkomen. Dan heeft u wel de mogelijkheid om klanten een afspraak bij u te maken wanneer u zelf niet bereikbaar bent, maar loopt u geen risico dat er twee afspraken tegelijkertijd worden gepland op hetzelfde tijdstip.

Kan de klant annuleren en wat gebeurt er dan?

De klant heeft tot 24 uur voor de afspraak de mogelijkheid om te annuleren en eventueel haar geld terug te krijgen. Binnen 24 uur is het niet mogelijk om te annuleren en worden de inkomsten op gelijke wijze verdeeld tussen BeautyBookers en de salon. De klant zal eventueel zelf actief contact moeten zoeken met de salon om een passende oplossing te zoeken. We streven er natuurlijk wel naar om een tevreden klant te houden die uw salon bezoekt.

U wilt liever geen online afspraken ontvangen wanneer u geopend bent. Kan dat?

Wanneer u tijdens openingstijden liever geen afspraken digitaal wilt ontvangen, omdat dit voor u niet prettig werkt, kunt u er ook voor kiezen om alleen wanneer uw salon gesloten is uw beschikbaarheid te delen voor klanten die bijvoorbeeld in de avonduren of het weekend graag een afspraak willen maken.

Hoe kunt u dit doen?

U deelt aan het einde van uw werkdag via de BeautyBookers agenda de beschikbare plekken voor de komende dag(en). Klanten kunnen deze inzien op de website en direct een afspraak inplannen. Wanneer een klant een afspraak op een bepaald tijdstip heeft gemaakt, is deze plek niet meer beschikbaar voor andere klanten. U en de klant ontvangen een bevestiging van de afspraak. Wanneer u aan het begin van uw volgende werkdag de gemaakte afspraken verwerkt in uw eigen agenda en de eventueel nog openstaande momenten niet meer beschikbaar maakt in de BeautyBookers kalender, dan heeft u wel de klant een afspraak kunnen laten maken en dus meer klanten in uw salon, maar niet de onrust van binnenkomende afspraken terwijl er ook klanten uw salon bezoeken en telefonisch contact met u opnemen gedurende openingstijden.

Ik heb al een online afsprakensysteem. Kan ik BeautyBookers dan ook gebruiken?

Ja, dat kan zeker. Gebruik BeautyBookers als een extra manier om uw salon onder de aandacht te brengen en klanten de mogelijkheid te geven om u te vinden en een afspraak bij u te maken.

Wanneer u klanten een afspraak laat maken via een online aanvraag (en dus niet via de online kalender) loopt u ook niet het risico op dubbele afspraken, omdat u de aanvragen zelf beheert en goedkeurt.

Hoe werkt het spaarprogramma en hoe kan mijn salon deelnemen?

Bij iedere online gemaakte afspraak ontvangt de klant een BeautyPunt. Deze BeautyPunten kunnen ingewisseld worden voor korting op een behandeling in uw salon of op de producten die verkocht worden. Op deze manier kunt u klanten die uw salon vaak bezoeken en/of die veel gebruik maken van beautybehandelingen belonen door ze iets extra's te bieden.

U kunt zelf bepalen op welke behandelingen en producten u de korting zou willen geven. De kortingswaarde is altijd €10 en daarvoor heeft de klant 20 punten gespaard.

Meer informatie over het spaarprogramma vindt u op de Cadeaus pagina.

Waar kan ik de informatie van een gemaakte online afspraak inzien en eventueel wijzigen?

Wanneer een klant een afspraak in uw online kalender maakt, dan ontvangt u hiervan een e-mail. In uw Salon Account kunt u in uw Kalender de gegevens van de afspraak inzien.

Overzicht afspraken in kalender

Afspraken die via de website van BeautyBookers worden gemaakt verschijnen in roze in uw kalender. Deze zijn al bevestigd naar de klant en kunnen daarmee niet gewijzigd worden. Neem contact op met de klant wanneer u alsnog de afspraak wilt aanpassen. U vindt de klantgegevens bij de gegevens van de afspraak in uw online kalender.
Details van afspraak bekijken in kalender

Wanneer u met uw muis over de afspraak heen gaat, verschijnen de details van de afspraak. Wanneer u op de afspraak klikt, kunt u de afspraak bekijken, wijzigen of verwijderen. 

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik die stellen?

Via het contactformulier op de contactpagina kunt u ons een mail sturen. Dit kan ook direct via salons@beautybookers.nl of u kunt ons bereiken per telefoon: 0495-434 666.

Hoe werkt een afspraak aanvraag per e-mail?
Om de aanvraag te behandelen, kunt u in uw salon account op de website van BeautyBookers de gegevens inzien en verwerken in de sectie ‘aanvragen’. U vindt daar de klantgegevens en de mogelijkheid om de afspraak te bevestigen.
 
Afspraak aanvraag in de salon account
 
Wanneer u op ‘bekijken’ klikt, kunt u alle gegevens van de aanvraag inzien.
Details van de aanvraag bekijken
Wanneer u niet beschikbaar bent op de data en tijdstippen die de klant heeft aangegeven, dan kunt u de klant nabellen om een passende nieuwe datum te vinden voor de afspraak. Wanneer u deze afspraak vervolgens bevestigd in uw BeautyBookers account, ontvangt de klant de definitieve afspraakbevestiging en een herinnering van de gemaakt afspraak.