Afspraken aanvragen en wijzigen

 Aanvraag voor een afspraak verwerken

Wanneer een klant via BeautyBookers een afspraak aanvraagt, dan ontvangt u een e-mail met de gegevens van de aanvraag. De klant kan aangeven welke data en tijdstippen voor haar passen. U kunt op basis van de beschikbaarheid in uw salon reageren op deze aanvraag door de gewenste tijd te bevestigen of door contact op te nemen met de klant om een andere datum en tijd af te stemmen.

 Aanvraag voor een afspraak goedkeuren

Om de aanvraag te behandelen, kunt u in uw salon account de gegevens inzien en verwerken in de sectie ‘aanvragen’. U vindt daar de klantgegevens en de mogelijkheid om de afspraak te bevestigen. U kunt onder ‘Bevestiging afspraak:’ de datum en het tijdstipinvullen waarop de afspraak past in uw agenda. Klik vervolgens op ‘bevestigen en versturen’ en de bevestiging wordt verstuurd naar de klant en de afspraak is gemaakt.

Aanvraag voor een afspraak aanpassen

Wanneer u niet beschikbaar bent op de data en tijdstippen die de klant heeft aangegeven, dan kunt u de klant nabellen om een passende nieuwe datum te vinden voor de afspraak. Wanneer u deze afspraak vervolgens bevestigd in uw BeautyBookers account, ontvangt de klant de definitieve afspraakbevestiging en een herinnering van de gemaakte afspraak.

Online afspraak in uw kalender bekijken

Afspraken die via de website van BeautyBookers worden gemaakt verschijnen in roze in uw kalender. Deze zijn al bevestigd naar de klant en kunnen daarmee niet gewijzigd worden. Neem contact op met de klant wanneer u alsnog de afspraak        wilt aanpassen. U vindt de klantgegevens bij de gegevens van de afspraak in uw online kalender.  

 Bekijk hier de volgende stappen

< terug 

Het is fijn om een vrouw te zijn!

Ontdek het idee achter BeautyBookers Ontdek het idee achter BeautyBookers

Eenvoudig de beste salons vinden, vergelijken en op ieder moment boeken. Minder gedoe, meer genieten!
Meld je gratis aan!